RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Staten selger i Telenor (Ny)

Sist oppdatert:
Næringsminister Ansgar Gabrielsen skal selge aksjer for 7,5 milliarder i Telenor til storinvestorer. Salget skal gjøres i dag og i morgen, og vil medføre at Staten mister sitt flertall på to tredjedeler
Nytt: Oppdatert med kommentarer.

Nærings- og handelsdepartementet har i dag igangsatt en salgsprosess av inntil 250 millioner aksjer i Telenor, tilsvarende 13,9 prosent av aksjene i selskapet.

Salget skal gjøres gjennom en bookbuilding-prosess, og indikert kurs er mellom 29,95 og 31,00 kroner.

Sluttkurs fredag var 31,40 kroner.

Nærings- og handelsdepartementet har i dag 77,66 prosent av Telenor, og det annonserte salget vil dermed innebærer at Staten ikke lenger har to tredels flertall i Telenor. Dermed kan private aksjonærer i teorien hindre staten i å endre selskapets vedtekter.

Salget er rettet mot institusjonelle investorer, og prosessen forventes å være avsluttet innen tirsdag 1. juli kl 18, men bøkene kan bli lukket tidligere eller senere. Dette vil i tilfelle bli varslet over Oslo Børs. Det samme gjelder endringer i prisintervallet for salgsprosessen, opplyses det.

Positive

Ass. pressetalsmann Steinar Ostermann sier til iMarkedet at nedsalget er positivt for likviditeten til Telenor-aksjen på Oslo Børs.

- Har det kommet signaler om ytterligere nedsalg fra største eier?

- Ikke meg bekjent, men det er opp til største eier selg å avgjøre tidspunkt for nedsalg, sier Ostermann til iMarkedet.

Hos Nærings- og handelsdepartementet ønsker man å kommentere minst mulig rundt salgsprosessen. Ut over å presisere at nedsalget til private kommer i tillegg til de 250 millioner aksjene planlagt rettet mot institusjonelle eier, sier informasjonssjef Øistein Øisjøfoss dette:

- Vi ønsker ikke å kommentere noe mer enn det som står i pressemeldingen på grunn av salgsaktivitetene, sier Øisjøfoss til iMarkedet.

Hentet inn Lehman og DnB Markets

Nærings- og handelsdepartementet har engasjert investeringsbanken Lehman Brothers som enetilrettelegger.

DnB Markets vil tilrettelegge et oppfølgingssalg mot almenheten i neste uke.

Privatpersoner vil i neste uke kunne bestille aksjer til samme pris som institusjonene får kjøpt for.

- Regjeringen signaliserte i eierskapsmeldingen at vi ønsker å redusere den statlige eierandelen i Telenor ASA. Vi tar nå et viktig skritt i denne retning, innenfor de eksisterende fullmakter fra Stortinget, uttaler nærings- og handelsminister Ansgar Gabrielsen.

- Det er bred enighet om at delprivatiseringen av Telenor ASA har virket positivt for selskapet, og et større antall aksjer i omløp kan også gi en bedre prising av selskapet over tid. Samtidig ser markedssituasjonen ut til å åpne for et nedsalg nå, fortsetter han.

- Den prosessen vi har igangsatt i dag er rettet mot de institusjonelle investorene. Vi legger opp til et salg rettet mot privatpersoner i neste uke. Vi vil da tilby aksjer til samme pris som vi oppnår i den pågående salgsprosessen, avslutter næringsministeren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere