*Nettavisen* Nyheter.

Staten tapte sak om Kongsgårdens grunn

Oslo (NTB): I en fersk dom har Tim Wang og hans Sjøsenteret Killingen AS vunnet over Staten om bruk av vei og kai på Bygdøy kongsgårds grunn.

I dommen fra Borgarting lagmannsrett har Wang og Sjøsenteret fått bekreftet at de har hevd på å bruke vei og kai på Kongsgårdens grunn, på landsiden ved sjøsenteret, skriver VG.

- Vi kjemper en fortvilet kamp for å overleve og opplever at Staten gjør alt for å hindre oss, sier Tim Wang til avisen.

Selv om seieren mot fornyings- og administrasjonsdepartementet også kan ses på som en seier mot Kongen, understreker Wang at han alltid har hatt et veldig godt forhold til Norges konger. Kong Olavs gamle seilbåt «Sira» er en av de mange båtene som ligger ved senteret. Båten er blitt renovert av Kong Harald, som stolt seilte årets Færderseilas med den.

- Problemet er ikke Kongen eller kongehuset. Både kong Olav og kong Harald holdt sine avtaler. Problemet oppsto da Statsbygg overtok ansvaret for Bygdøy kongsgård fra Det kongelige norske slott i 2005. I 2006 fikk vi beskjed om at vår rett til å bruke atkomsten på land skulle fratas oss. Konsekvensen ville bli at senteret måtte stenge og ti arbeidsplasser forsvinne, sammen med båtplassene til 500 mennesker, sier Wang.

Det er Bygdøy kongsgård som eier den omstridte grunnen. I august skal lagmannsretten behandle en skjønnssak, hvor tingretten blant annet ga Sjøsenteret rett til å bruke dagens brygge og bru for å komme over til øya der senteret ligger. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.