RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Staten vil ikke ha emisjon i DnB Nor

Sist oppdatert:
Staten vil ikke benytte seg av en rett til å tegne aksjer i en emisjon i DnB Nor, og vil i stedet kjøpe aksjer i markedet, meldes det. Dette er i så fall positivt for aksjen
I forbindelse med fusjonen mellom DnB og Gjensidige NOR, satte staten som betingelse for å stemme for at man fikk rett til å tegne seg i en rettet emisjon for å gjenopprette en eierandel på 34 prosent.

Det har vært usikkert om staten vil benytte denne muligheten, eller kjøpe aksjer i markedet. Emisjonskursen er lavere enn dagens markedskurs, men fordi en emisjon vil utvide antallet aksjer, vil det totale beløpet staten måtte betale for å nå 34 prosent være høyere i en emisjon.

Aksjonærne i banken frykter en emisjon, fordi det vil gi utvanning.

I dag melder Dagens Næringsliv at staten vil kjøpe aksjer i markedet, og siterer sentrale regjeringskilder og stortingspolitikere fra regjeringspartier.

Dette er også i samsvar med Stortingets enstemmige anbefaling da banksammenslåingen ble behandlet i juni.

– Regjeringen har ikke endret standpunkt siden da. Man har
dessuten god tid – og kan kjøpe seg smått og pent opp, heter det fra kildene, ifølge avisen.

I morgen kommer etter alt å dømme Finansdepartementets endelige ja til fusjonen. – Ja, vi har jo sagt at dette skal skje innen utgangen av november. Da blir det fredag, sier finansminister Per-Kristian Foss til avisen.

Staten har i dag en andel på vel 47 prosent i DnB, men denne vil falle til 28 prosent etter fusjonen, før et nytt oppkjøp.

Stortinget vedtok sist juni at staten skal kjøpe seg opp igjen til 34 prosent. Dette skal skje i løpet av 2004.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere