RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statens toppledere kalles inn til møte om kultur og holdninger

Oslo (NTB): Fornyings- og administrasjonsministeren vil samle alle statens toppledere til et ekstraordinært møte hvor ledernes ansvar for kultur og holdninger er hovedtema.

Statsminister Jens Stoltenberg påpekte i sin redegjørelse for Stortinget tirsdag at «kompetent endringsledelse» er avgjørende for å forbedre beredskapen etter 22. juli.

- Jeg vil selv innlede på denne konferansen sammen med justis- og beredskapsministeren og fornyingsministeren, sa statsminister Jens Stoltenberg i sin redegjørelse til Stortinget tirsdag.

Regjeringen har besluttet å gjennomføre særskilte møter om samfunnssikkerhet og beredskap. I justisminister Grete Faremos (Ap) arbeid med å styrke norsk politi vil den første anbefalingen fra 22. juli-kommisjonen, forbedring av holdninger og kultur, være styrende i arbeidet, opplyser Stoltenberg.

- Kommisjonen dokumenterer en svikt i norsk beredskap og beredskapskultur som er mer omfattende og dypere enn jeg var forberedt på. Det er tungt å ta innover seg, sa Stoltenberg, og tilføyde:

- Desto sikrere er jeg på at vi skal rette opp feilene. Og skape det motsatte av det som kritiseres. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere