I det nydelige sommerværet i Sør-Norge er det mange som har pakket bilen for å komme seg på hytta eller andre steder i helgen. I 16-tiden har det allerede skapt en del utfordringer i trafikken. På Skjetten i Akershus var det en ulykke like før klokken 16.00 som skapte lange køer, skriver Romerikes Blad.

- Fv. 158 Nordbyveien ved Hvamsvingen i Skjetten er stengt pga. trafikkuhell. 3 biler er involvert, nødetater er på stedet. Trafikanter bes velge alternative ruter, skriver Vegtrafikksentralen øst på Twitter.

Litt tidligere på dagen var tre biler involvert i en trafikkulykke langs Haldenveien på Sørumsand. Én person ble fraktet til Ullevål sykhus med det som betegnes som kritiske skader, ifølge Romerikes Blad.

- Hold hodet kaldt

Vegtrafikksentralen øst, som er den offisielle kanalen til Statens vegvesen, har også en klar oppfordring til bilistene fredag ettermiddag.

- Med skoleslutt og nydelig vær er det mye trafikk på E18 i retning Drammen i dag. Vi oppfordrer alle til å holde hodet kaldt i varmen, og å være oppmerksomme i trafikken.

Tett trafikk

På E18 meldes det om tett trafikk i sørgående retning fra Tønsberg, og det er også lange køer ut av hovedstaden og Drammen.

- Vi kan kanskje vente oss noe mer trafikk enn normalt i dag, siden det er sommer. Følg køen, ikke stress, og få i deg litt vann er fornuftig, sier trafikkoperatør Anne Lande i Veitrafikksentralen, til Tønsbergs Blad (krever abonnement).