RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statens vegvesen med storaksjon

For mange omkommer i bilulykker fordi de ikke bruker bilbelte, mener Statens vegvesen. Fra fredag til søndag vil bilbeltebruken bli kontrollert i hele landet.

Fire av ti omkomne i trafikken brukte ikke bilbelte da ulykken skjedde, melder Vegvesenet. Det er oftest den avgjørende årsaken til omfanget av ulykken. Menn mellom 18 og 30 år er ofte involvert i disse ulykkene. Ungdom dropper oftere belte når de er sammen med andre ungdommer.

– Bilbelte er det enkleste og mest effektive hjelpemiddelet vi har for å redusere tallet på omkomne og hardt skadde i trafikken, sier Arild Ragnøy i Statens vegvesen.

Fra fredag ettermiddag klokken 16 og fram til midnatt søndag kveld skal det gjennomføres bilbeltekontroller over hele landet. Bilister som stoppes uten bilbelte, får 1.500 kroner i gebyr. Er det usikrede passasjerer under 15 år i bilen, vil føreren bli anmeldt. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere