*Nettavisen* Nyheter.

Statistiker mener USA kan bli «stengt ned» innen to uker

Dataanalytikeren Mark Handley fra London tror USA og flere andre land vil kommer under total karantene som Italia, bare i løpet av noen uker.

Dataanalytikeren Mark Handley fra London tror USA og flere andre land vil kommer under total karantene som Italia, bare i løpet av noen uker.  Foto: AP/Mark Lennihan/Twitter/@MarkJHandley

En dataanalytiker tror USA kan bli stengt ned som en følge av koronaviruset i løpet av under to uker.

11.03.20 15:33

NEW YORK (Nettavisen): Dataanalytikeren Mark Handley fra London tror USA og flere andre land kan komme under karantene som i Italia, bare i løpet av noen uker.

Les: Corona-utfordring for Trump: - Hvis han gjør dette, kan det bidra til offentlig angst

Handley, som er professor ved University College London, har lagt ut følgende graf som viser at landene på listen kan komme under lockdown eller karantene i løpet av de neste 9 til 14 dagene, skriver Daily Mail.

Det er nå 765 bekreftede korona-tilfeller i USA og 26 dødsfall. Men USA er ifølge statistikeren 11 dager bak Italia når det gjelder å diagnostisere de første tilfellene.

Les: 277 registrerte coronasmittede i Norge - 85 siste døgnet: - Vi går inn i en ny fase

I USA er det så langt gjennomført 4856 tester for korona-viruset, ifølge CNN.

Totalt er det nå 9,172 bekreftede korona-tilfeller i Italia og 463 er bekreftet døde.

Klikk på bildet for å forstørre. Dataanalytikeren Mark Handley fra London tror USA og flere andre land kan komme under karantene som i Italia, bare i løpet av noen uker.

Dataanalytikeren Mark Handley fra London tror USA og flere andre land kan komme under karantene som i Italia, bare i løpet av noen uker. Foto: Twitter: @MarkJHandley

Stenger skoler, butikker og bedrifter nord for NY

Surgeon General, eller sjefslege, Jerome Adams, har uttalt at korona-spredningen i USA vil bli verre før den blir bedre.

I New York er det nå registrert 170 bekreftede korona-tilfeller, 31 flere enn på mandag. Tirsdag kom også nyheten om det første dødsfallet i New Jersey.

Like nord for New York city, i New Rochelle, ble det på tirsdag innført karantene i en 1,6 kilometers radius rundt et område som er hardt rammet av koronaviruset.

Klikk på bildet for å forstørre. New Rochelle ligger like nord for New York City.

New Rochelle ligger like nord for New York City. Foto: GoogleMaps

Hele 100 av de 171 rapporterte tilfellene i New York kommer fra dette området. Her isoleres beboerne og man stenger ned både skoler, butikker og selskaper.

Klikk på bildet for å forstørre. New Yorks guvernør Andrew Cuomo fortalte på tirsdag at de innfører et containment area, en karantene, rundt New Rochelle, nord for New York city. Her er det hele 100 tilfeller av bekreftet korona-virus.

New Yorks guvernør Andrew Cuomo fortalte på tirsdag at de innfører et containment area, en karantene, rundt New Rochelle, nord for New York city. Her er det hele 100 tilfeller av bekreftet corona-virus. Foto: Twitter: @NYGovCuomo

Nasjonalgarden blir nå satt inn for å hjelpe de som bor i området, og få fraktet inn blant annet mat. Flere skoler i New York er nå også blitt stengt som en følge av virusutbruddet, melder CNN.

New Yorks guvernør Andrew Cuomo fortalte på tirsdag at de vil isolere alle beboerne rundt det aktuelle området i New Rochelle, hvor det er hele 100 tilfeller av bekreftet korona-virus. Her kan du se pressebriefen til Cuomo om korona-situasjonen i New York:

New York Times har lagt ut en hel liste over flere titalls skoler som nå er blitt stengt.

Ber personer over 60 år om å holde seg hjemme

I USA blir eldre personer nå bedt om å holde seg hjemme så mye som mulig og kjøpe inn nødvendige medisiner og mat.

Rådet kommer fra legen Nancy Messonnier hos de amerikanske helsemyndighetene (CDC) som nå ber de eldre om å passe ekstra godt på i forbinde med korona-utbruddet.

På en video som nå er lagt ut, og som du kan se øverst i saken, forteller Messonnier at mange personer i USA nå vil bli eksponert for viruset og at flere av dem vil bli syke.

Se videoen her:

- Bør kjøpe inn medisiner og mat

Ifølge Business Insider forteller legen at de over 60 år nå bør kjøpe inn et lager med mat og medisiner, slik at de har til å greie seg for en periode, og at de ikke beveger seg ute med enn nødvendig.

Les: Coronaviruset: Dette eldrehjemmet har blitt et mareritt

Legen ber også familie og pårørende om å hjelpe de eldre med å forberede seg, og utarbeide en plan for hva de skal gjøre om vedkommende blir syk.

Nancy Messonnier opplyser at de over 60 år har en høyere risiko for å bli syke og at det øker med alderen. Folk på 80 og 90 år og som i tillegg har underliggende sykdom er utsatt for den største risikoen.

Les: Corona-tiltak handler dypest sett om respekt for eldre og kronisk syke

Klikk på bildet for å forstørre. legen Nancy Messonnier hos de amerikanske helsemyndighetene .

legen Nancy Messonnier hos de amerikanske helsemyndighetene (CDC). Foto: CDC

Legen sier at de som er over 60, og som har underliggende sykdommer som diabetes, hjertesykdom eller lungesykdom, som er de mest utsatte, både for å bli smittet, men også for å dø av viruset. Messonnier sier disse personene må ta spesielle forholdsregler for å unngå smitte.

Les: Corona-frykt blant nordmenn fører til hamstring: Kolonial.no fikk ekstrem bestilling

For å unngå smitte råder CDC også at utsatte personer er spesielt oppmerksomme på de generelle rådene, som gjelder alle, om å vaske hendene og unngå å ta seg selv i ansiktet. De blir også bedt om å jevnlig rengjøre flater i huset som ofte blir tatt på, som bord, dørhåndtak, lysbrytere, håndtak, pulter, toaletter, kraner, vasker og mobiltelefoner.

Dette eldrehjemmet er blitt marerittet

Det er nå meldt om 765 bekreftede tilfeller av korona-smitte i USA og 26 dødsfall, melder Daily Mail.

19 av disse dødsfallene kobles til eldrehjemmet, Life Care Center i Kirkland, Washington, melder Q13 Fox . Eldrehjemmet er blitt skrekkeksempelet på hva som kan gå galt om koronaviruset kommer seg inn på et eldresenter.

Les: koronaviruset: Dette eldrehjemmet har blitt et mareritt

I tillegg til alle de døde, har hele 70 av de 180 ansatte på eldrehjemmet symptomer på koronaviruset. De er derfor blitt bedt om å holde seg hjemme.

Klikk på bildet for å forstørre. På bildet kan du se Lori Spencer som snakker på telefonen gjennom et vindu med moren, Judie Shape , som nå blir testet for coronaviruset. Judie Shape er beboer ved Life Care Center of Kirkland.

På bildet kan du se Lori Spencer som snakker på telefonen gjennom et vindu med moren, Judie Shape (81), som nå blir testet for koronaviruset. Judie Shape er beboer ved Life Care Center of Kirkland. Foto: REUTERS/David Ryder

Ferske tall viser at ytterligere 31 personer ved eldrehjemmet nå er smittet, etter at man har tatt en korona-test av 35 personer. De 31 personene ligger fortsatt inne på eldresenteret, melder Q13 Fox.

Foreløpig avventer man nå prøver fra ytterligere 20 personer på senteret.

Før korona-viruset brøt ut på eldrehjemmet, var det 120 beboere der. Nå er det rundt 60 personer som fortsatt bor der, og flere av dem er altså smittet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag