RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statkraft bygger stort gasskraftverk nær Köln i Tyskland

Sist oppdatert:
Statkraft har besluttet å bygge og drive et moderne 800 MW gasskraftverk i Knapsack utenfor Köln i Tyskland
Konsernets tilgang til egen, fleksibel kraftproduksjon på kontinentet øker dermed betraktelig. Gasskraftverket i Knapsack er det andre Statkraft planlegger i Tyskland. De to nye kraftverkene vil styrke konsernets internasjonale handelsvirksomhet.

- Gasskraftverket i Knapsack er et strategisk sjumilssteg i Europa. Kontroll over produksjonskapasitet på kontinentet vil styrke vår krafthandelsvirksomhet og samtidig gi oss et solid fotfeste i et marked som er i ferd med å bli liberalisert. Gasskraftverket (CCGT)
vil bli bygget med beste tilgjengelige teknologi, skriver konsernsjef Bård Mikkelsen i Statkraft i en melding.

Gasskraftverket Knapsack, nær Köln i Nordrhein-Westfalen-regionen i Tyskland, etableres som et eget selskap med Statkraft som eier. Kraftverket skal bygges i industriparken Knapsack Chemiepark der mange større industriselskaper er lokalisert. Forberedende grunnarbeider er allerede gjennomført, og planlagt ferdigstillelse av kraftverket er høsten 2007. Prosjektet er innvilget en overordnet miljøtillatelse fra tyske føderale myndigheter. Denne omfatter alle nødvendige tillatelser etter gjeldende tysk lov for bygging og drift
av anlegget, heter det i meldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere