RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statkraft byr på tyske gasselskaper

Sist oppdatert:
Statkraft bekrefter nå at de er interessert i å kjøpe eierandeler i to tyske energiselskaper som den tyske energigiganten E.ON må selge
Ifølge en pressemelding fra Statkraft er de interessert i å kjøpe E.ONs eierandeler i EWE AG og Verbundnetz Gas AG (VNG).

Bakgrunnen for at eierandelene på henholdsvis 27,4 prosent og 42,1 prosent i de to selskapene er på salg, er E.ONs oppkjøp av gasselskapet Ruhrgas. Det er konkurransemyndighetene som har på lagt E.On å bli kvitt eierandelen på grunn av sin dominerende posisjon i det tyske gass- og energimarkedet.

VNG er er et større tysk gasselskap som både har interesser innen produksjon, lagring og transport av naturgass. EWE er en integrert gass og kraftdistributør i den nordvestlige delen av Tyskland.

Statkraft mener at et kjøp av de ot eierandelene er på linje med selskapets strategi om å bli ledende i Europa på miljøvennlig energi.

- Jeg kan bekrefte at vi har lagt inn et bud. En investering o EWE og VNG representerer en attraktiv mulighet til å skaffe en nøkkelposisjon som et energiselskap i det kontinentale Europa, sier konsernsjef Bård Mikkelsen i en kommentar.

Det er ventet at budene vil bli avgjort rundt nyttår. Statkraft har finansiering på plass skulle de bli vinner av budkonkurransen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere