RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statlig dugnad for å avlaste UDI-ansatte


Den kraftige økingen av asylsøkere og flyktninger har ført til at flere UDI-ansatte har jobbet så mye som 300 timer overtid i løpet av noen hektiske måneder.Foto: UDI (Utlendingsdirektoratet) i Hausmannsgata i Osl.
Den kraftige økingen av asylsøkere og flyktninger har ført til at flere UDI-ansatte har jobbet så mye som 300 timer overtid i løpet av noen hektiske måneder.Foto: UDI (Utlendingsdirektoratet) i Hausmannsgata i Osl. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)
Flere måneder med krisehåndtering tar på for de UDI-ansatte, som har jobbet 30.000 timer overtid siden i sommer. Nå ber regjeringen om en statlig dugnad for å avlaste direktoratet.

Målet er at andre etater og departementer skal avgi medarbeidere for å bistå Utlendingsdirektoratet, skriver Aftenposten. UDI har opplevd en høst helt utenom det vanlige..

– Det var helt sykt. Det eskalerte så raskt at de ansatte her ble tatt fullstendig på senga, forteller regiondirektør i nord, Bjørn Fridfeldt.

– En dag fikk vi brått melding av politiet i Sør-Varanger om tre busser med asylsøkere. Vi var nødt til å skaffe flere hundre overnattingsplasser i løpet av noen timer. Det ble hverdagen i flere uker.

Den kraftige økingen av asylsøkere og flyktninger har ført til at flere UDI-ansatte har jobbet så mye som 300 timer overtid i løpet av noen hektiske måneder.

– Vi har ikke fått noen rapporter om sammenbrudd eller alvorlige reaksjoner, men jeg tror kanskje det kan komme fremover. Vi kan ikke fortsett sånn som nå. Belastningen har vært altfor stor for enkelte, sier HR-direktør Elisabeth Halsen.

På nyåret kommer de første av 170 nyansatte saksbehandlere i asylavdelingen. I tillegg har alle departementer fått en smørbrødliste med kompetansebehov og en forespørsel om de eller underliggende etater kan avgi personell til UDI.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere