Gå til sidens hovedinnhold

Statnett fikk grønt lys for kraftlinjetrasé

Førde (NTB): Statnett fikk torsdag rettslig tilgang til den omstridte traseen og transformatorstasjonstomten i Ålfoten i Bremanger.

- Nå har vi fått den avklaringen og de nødvendige tillatelsene vi har ventet på for å få startet byggeaktiviteten i Ålfoten. Å få på plass ny 420 kV-linje mellom Ørskog og Sogndal er av stor betydning for forsyningssikkerheten og realiseringen av ny fornybar energiproduksjon i Sogn og Fjordane og Midt-Norge, sier konserndirektør Håkon Borgen i Statnett.

Statnett mottok kjennelsen fra Fjordane tingrett i Førde torsdag. Men selv om kampen i tingretten er vunnet, kommer grunneierne til å anke avgjørelsen, melder NRK.

- Jeg ser ikke på det som et endelig vedtak. Vi kommer til å anke videre til lagmannsretten, sier grunneier Ole Johnny Myklebust Elde.

Konflikten rundt traseen oppsto i 2011, da Olje- og energidepartementet under ledelse av statsråd Ola Borten Moe (Sp) endret traseen for kraftlinjen og bestemte at den skulle gå gjennom verneområdet i Sørdalen.

Beskyldningene om kameraderi fulgte deretter, ettersom linjen ble flyttet vekk fra eiendommene til Senterparti-folk. (©NTB)

Reklame

Rekordlav pris på Garmin-favoritt