*Nettavisen* Nyheter.

Statnett: Kraften bak kraften

Foto: (Statnett)

Statnett eier og driver det meste av sentral-kraftnettet. Den viktigste delen i norsk strømforsyning.

18.05.11 13:37

Gjennom det landsdekkende ledningsnettet overføres strøm fra landsdel til landsdel i henhold til behov og for å jevne ut prisen på kraft i de forskjellige delene av landet. I det samme nettet blir det også transportert og eksportert kraft over landegrensene til våre naboland.

Statnett sitter også med ansvaret for å utvikle og drifte kraftnettet slik at det til enhver tid møter de kravene samfunnet har på energisektoren.

Klikk på bildet for å forstørre.

Investerer i fremtiden
I lys av den generelle samfunnsutviklingen venter Statnett årene som kommer vil være preget av høy utbyggingstakt, teknologiutvikling og videreutvikling av det hensynet som tas til det ytre miljø. Statnett planlegger å gjøre betydelige investeringer i videreutviklingen av et nordisk og europeisk kraftmarked. Størrelsen på Statnetts investeringer gjør bedriften til en sentral aktør i denne satsningen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Et krafttak for idretten
Statnett er hovedsponsor for Norges Skøyteforbund. På samme måte som skøytesporten er en av grunnpilarene i norsk idrett tilhører Statnett selve grunnfjellet i infrastrukturen i kraftforsyningen til både næringslivet og privatkonsumentene i Norge. Kraft i bevegelse, innovasjon, utholdenhet og troen på at langsiktig arbeid gir resultater er bare noen av elementene som utgjør stammen av avtalen mellom Statnett og Skøyteforbundet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.