RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statoil: - Sikkerhetstiltakene ved In Amenas sviktet

Oslo (NTB): De samlede ytre og indre sikkerhetstiltakene ved In Amenas sviktet, og klarte ikke å beskytte dem som var på anlegget mot angrepet 16. januar, fastslår Statoils granskingsrapport som ble lagt fram torsdag.

Fem nordmenn ble drept da 32 terrorister gikk til angrep i januar i år.

- Terrorangrepet mot In Amenas var et angrep som savner sidestykke. Det viser tydelig at også selskaper som Statoil i dag står overfor et krevende trusselbilde, sa granskningsleder Torgeir Hagen da han la fram rapporten på Statoils hovedkontor på Fornebu utenfor Oslo torsdag.

Han forteller at hovedformålene med granskningen var å klarlegge hendelsesforløpet og å legge til rette for læring og ytterligere forbedring innen risikovurdering, sikkerhet og beredskap. Rapporten er ment å være kritisk, sier han.

«De samlede ytre og indre sikkerhetstiltakene ved In Amenas sviktet, og klarte ikke å beskytte dem som var på anlegget mot angrepet 16. januar. Det algeriske militæret klarte ikke å oppdage terroristene eller forhindre dem fra å nå anlegget. Sikkerhetstiltakene ved anlegget var ikke konstruert for å motstå eller forsinke et angrep av en slik størrelse, og var basert på at den militære beskyttelsen fungerte effektivt», fastslås det i rapporten.

Rapporten er skrevet av eksterne granskere på oppdrag fra Statoils styre. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere