*Nettavisen* Nyheter.

Statoil-ansatte ikke til Algerie før det er sikkert

Stavanger (NTB): Ingen av de hjemkalte Statoil-arbeiderne vil bli sendt tilbake til anleggene In Salah eller In Aménas før selskapet vurderer situasjonen der som helt sikker.

Etter forrige ukes terrorangrep mot Statoils gassanlegg i In Aménas er åtte av selskapets norske medarbeidere ved anlegget hentet ut av Algerie. Fremdeles er fem nordmenn som var på anlegget sist onsdag savnet.

Da gisselsituasjonen oppsto, sørget Statoil for å hente ut ytterligere 35 personer, såkalt ikke-kritisk personell, fra anleggene In Salah og Hassi Mouina.

- Vi kan ikke svare på når våre ansatte eventuelt skal tilbake, men det er en forutsetning at det er trygt og sikkert. Den sikkerhetsvurderingen blir det vi som tar, sier pressekontakt Bård Glad Pedersen i Statoil til NTB.

In Aménas og In Salah er gassanlegg som i utgangspunktet er i produksjon, mens Statoil til nå har gjennomført leteprogram og gjort funn ved Hassi Mouina.

- Status per i dag er at In Aménas ikke i produksjon nå, mens det ved In Salah er produksjon med redusert bemanning. Vi har ingen medarbeidere på noen av disse anleggene nå, sier Pedersen. (©NTB)

Annonsebilag