Statoil-ansatte nekter å godta pensjonskutt

Stavanger (NTB): Kutt i Statoils pensjonsordninger har satt sinnene i kok i det statsdominerte selskapet. Fagforeningen Lederne skal ha varslet at den ikke utelukker å stenge ned plattformer hvis ikke den gamle pensjonsordningen blir gjeninnført.

I et brev til medlemmene skriver sokkelavdelingen i Industri Energi at den ikke lenger har tillit til konsernsjef Helge Lund som i denne saken «viser en grådighet og egoisme uten sidestykke», skriver Stavanger Aftenblad.

Språkbruken er med andre ord ikke den mest nennsomme. I tillegg har den bredt seg til de kontoransatte i Statoil som er kjent som mer sindige i sin fagforeningsaktivitet enn de som jobber på sokkelen.

- Vi på kontorsiden pleier å være sindige, men nå er stemningen hos oss lik det som rører seg på sokkelen. Medlemmene sier vi skal ta alle midler i bruk. Det har vi aldri opplevd før, sier leder Anne Horneland i Industri Energi i Statoil Stavanger.

De ansatte i Statoil mener de har knyttet sin pensjonsavtale til det sentrale lønnsoppgjøret i 1998. Tidligere i år endret ledelsen i selskapet pensjonsordningen i tråd med pensjonsreformen.

Pressetalsmann Bård Glad Pedersen i Statoil sier i en kommentar til protestene at Statoil har innført pensjonsreformen for at selskapet skal ha en ordning på linje med samfunnet for øvrig. Han sier det er lagt vekt på dialog med de ansatte og at de tillitsvalgte har vært involvert fra et tidlig tidspunkt i prosessen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.