RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statoil-avslører slutter i Dagens Næringsliv

Sist oppdatert:
Dagens Næringslivs-journalist Ingvild Rugland, som avslørte den betente Iran-affæren i Statoil, slutter i avisen.

Rugland (30) bekrefter overfor Propaganda at hun skal starte i Bergens Tidende etter å ha gått ut oppsigelsestiden i Dagens Næringsliv.

Hun har arbeidet i fire år som journalist med olje- og gassvirksomhet som sitt spesialområde og i høst opplevde hun det store journalistskupet. I en avsløring som garantert kommer til å være en av kandidatene til neste års SKUP-pris i Tønsberg, avslørte hun lørdag den 6. september at Statoil-konsernet betalte en en iraner 115 millioner kroner for rådgivning i det iranske markedet.

De to første artiklene i den rosa næringslivsavisen var kun signert Rugland, men etter hvert som saken vokste i proporsjoner satte DN også Morten Ånestad for å rulle opp saken som dominerte næringlivsdekningen i norske aviser i hele september.

Det tok likevel knapt én uke før alle de andre mediene hev seg over saken, noe som gjorde at Dagens Næringsliv, i tillegg til å avsløre den, fikk et forsprang.

- Ja, jeg var ganske overrasket over at det tok såpass lang tid, sier hun.

- Det var en utrolig spennende og utfordrende sak, sier Rugland videre som i et intervju i Journalisten har gitt uttrykk for at hun var opptatt av det ikke måtte utarte seg til en heksejakt mot konsernssjef Olav Fjell.

Både styreleder Leif Terje Løddesøl og konsernsjef Olav Fjell trakk seg i forbindelse med Iran-saken.

Ingvild Rugland skal nå over i Bergens Tidende av familiære årsaker. Hun gir seg altså i den ledende næringslivsavisen på et høydepunkt i karrieren.

- Jeg har hatt en strålende tid i Dagens Næringsliv, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere