Statoil-avtale med Centrica gjennomført

Stavanger (NTB): Statoils avtale om salg av eierandeler på norsk sokkel til Centrica er gjennomført. Det britiske selskapet betalte 1,5 milliarder dollar.

Avtalen med det britiske energiselskapet Centrica omfatter en ytterligere betaling på opp mot 100 millioner dollar, avhengig av framtidig produksjonsnivå for Kvitebjørn-lisensen.

- Dette strategiske steget styrker vår kapasitet til å satse videre på verdiskapende vekst på norsk sokkel, en av verdens mest attraktive olje- og gassregioner. Senere tids funn viser det betydelige organiske vekstpotensialet i området. Det er viktig at vi nå konsentrerer oss om våre kjerneområder for å kunne ta nye og spennende utfordringer i årene framover, sier Øystein Michelsen, Statoils konserndirektør for utvikling og produksjon Norge.

Transaksjonen omfattet nedsalg fra Kvitebjørn- (fra 58,5 prosent til 39,5 prosent) og Valemon-områdene (fra 66,7 prosent til 53,7 prosent), der Statoil forblir operatør.

Statoil selger seg også ned i Heimdal-området (fra 39,4 prosent til 29,4 prosent). I dette området beholder Statoil operatøransvaret, men går ut av Vale, Frigg Gamma Delta og Fulla.

Statoil selger seg helt ut av Skirne-Byggve og Rind, der de ikke er operatører. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.