RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statoil bekrefter indonesisk samarbeid

Sist oppdatert:
Statoil har i dag signert en forventet samarbeidsavtale med det indonesiske statsoljeselskapet Pertamina.
Det ble i forrige uke kjent at Statoil og Pertamina ville signere en intensjonsavtale om fremtidig samarbeid. Nå bekrefter Statoil i en pressemelding at avtalen er signert.


Avtalen ble signert i Oslo i dag av Statoils konsernsjef Helge Lund og konsernsjef Ari H. Soemarno i Pertamina. Signeringen skjedd i forbindelse med Indonesias president Susilo Bambang Yudhoyonos pågående statsbesøk i norge.

Avtalen danner rammeverket for et fremtidig samarbeid mellom Statoil og Pertamina med tanke på nye lete- og produksjonsprosjekter i Indonesia og potensielt andre land.

For å gjennomføre punktende og vilkårene i intensjonsavtalen, skal Statoil og Pertamina opprette en styringskomite bestående av ledere fra begge selskapene.

- Avtalen med Pertamina er i tråd med vår ambisjon om å vokse internasjonalt. Både Statoil og Pertamina har kvaliteter, erfaring og teknologi som vil styrke samarbeidet. Vi håper dette vil skape et betydelig vekstpotensial for begge parter, sier Helge Lund i en kommentar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere