RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statoil bekrefter oljefunn på Gudrun

Sist oppdatert:
Statoil har avsluttet en avgrensningsbrønn på den såkalte Gudrun-strukturen. Funnet er på minst 150 millioner fatutvinnbare oljeekvivalenter.
(Oppdatert med kommentarer fra Statoil)

Ifølge en melding fra Oljedirektoratet ble det påvist olje og gass i sandsteiner av sen jura alder etter at to vellykkede produksjonstester har vært gjennomført.

Letingen på avgrensningsbrønn 15/3-8 er gjennomført med boreinnretningen Transocean Leader, 40 kilometer nord for Sleipnerfeltet.

Avgrensningsbrønnen bekrefter for en stor del størrelsen på funnet i Gudrunstrukturen og gir god informasjon som støtter utbygging.

Ifølge Lars Jan Jaarvik, letesjef i Troll-Sleipner, ser Statoil nå på ulike alternativer for utbygging. Mulighetene for utbygging er flere: Funnet kan bygges ut med plattform- eller havbunnsløsning og produksjonen kan overføres til en norsk eller britisk installasjon for videre prosessering og eksport.

Ifølge Oljedirektoratet antar man at funnet har en størrelse på minst 25 millioner Sm3 utvinnbare oljeekvivalenter, tilsvarende 150 millioner fat, og rettighetshaverne i utvinningstillatelsen vil nå gå videre i planleggingen med å bygge ut funnet på Gudrun strukturen.

Gudrun-strukturen ble oppdaget ved leteboringer i 1975, og det er påvist olje, gass og kondensat. Sommeren 2001 ble en lete- og avgrensningsbrønn boret i den østlige delen av strukturen.

Statoil har en andel på 46,8 prosent i Gudrun-feltetm, de andre rettighetshaverne er Marathon (28,2), BP (12,5) og Gaz de France (12,5).

Les mer her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere