RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statoil bekrefter Venezuela-samtaler

Sist oppdatert:
Det har i det siste vært flere rapporter fra venezuelanske myndigheter med president Hugo Chavez i spissen om mulige nye oljeoppgaver for Statoil. Statoil bekrefter overfor iMarkedet at det samtales
- Det kan jeg bekrefte, vi jobber med flere ting med våre venezuelanske partnere, sier konsernsdirektør Inge K. Hansen i Statoil til iMarkedet i et intervju mandag formiddag.

Det har i det siste vært flere oppslag om at Statoil sammen med fire fem andre navngitte oljeselskaper kan forventes å bli tilbudt eierandeler i to større oljefelt som er planlagt utbygd i Venezuela.

Statoil ble senest i februar tildelt operatørskapet for blokk fire på det store gassområdet Plataforma Deltana offshore Venezuela.

- Vi er fornøyd med vår strategi om å samarbeide med andre nasjonale oljeselskaper, sier Hansen til iMarkedet.

På spørsmål om tildelingen i februar kan bli et politisk problem dersom Venezuelas President Hugo Chavez og venstresiden skulle miste makten i landet, svarer Hansen avvisende.

- Det frykter vi ikke, hele prosessen gikk politisk korrekt for seg, vi ble invitert, vi bød og vi ble tildelt, sier Hansen.

Tildeling skulle opprinnelig ha funnet sted allerede rett før jul i fjor, men på grunn av generalstreiken og uroen i landet som startet i begynnelsen av desember, ble prosessen forsinket. I forbindelse med tildeling i februar, kom det frem kritikk fra opposisjonen i Venezuela.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere