RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statoil borer tørt

Sist oppdatert:
Statoils leteboring på oljeprospektet Gråspett i Norskehavet ga ikke funn av olje
Det opplyser oljeselskapet i en pressemelding.

Brønnen er boret på oppdrag for rettighetshaverne i produksjonslisens 128 i blokkene 6608/10 og 6608/11, som ligger 175 kilometer utenfor kysten av Helgeland og tre kilometer nordøst av Norne-feltet.

Brønnen ble boret på 374 meters vanndyp ned til 2750 meter under havoverflaten og avsluttet i bergarter av tidlig juraalder, uten at det ble påvist hydrokarboner i de aktuelle sandsteinslagene.

Statoil har tidligere gjort oljefunn i strukturene Stær, Falk, Lerke og Svale i dette området, men felles for funnene er at de er for små for selvstendige utbygginger.

-Gråspettbrønnen har vært et ledd i avklaringen av ressurssituasjonen i området rundt Stær og Svale. Manglende funn på Gråspett påvirker i liten grad vurderingen av utbygging og oppkobling mot Norneskipet av disse funnene, sier seksjonssjef Roger Inge Johansen i Halten/Nordland i en kommentar.

Statoil er operatør i produksjonslisens 128 med en eierandel på 40,455 prosent. De andre rettighetshaverne er Petoro 24,545 prosent, Norsk Hydro 13,5 prosent, Norsk Agip 11,5 prosent og Shell/Enterprise 10,0 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere