RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statoil bruker mest penger på oppkjøp

Stavanger (NTB): Statoil har brukt rundt 29 milliarder kroner på oppkjøp det siste året. Det er en tredel av alle oppkjøp gjort av de internasjonale oljeselskapene i perioden.

De store, internasjonale oljeselskapene har gjort 55 oppkjøp til en samlet verdi av rundt 70 milliarder kroner de siste tolv månedene. I denne perioden har Statoil alene brukt rundt 29 milliarder kroner på oppkjøp, skriver Stavanger Aftenblad.

Selskapet lager hvert kvartal en oversikt der de sammenligner sine resultater med konkurrenter. De andre selskapene som er med i undersøkelsen Eni, BG, Shell, Total, Chevron, BP, ExxonMobil og ConocoPhillips.

Mesteparten av de 29 milliardene Statoil har brukt, var verdien på skiferoljeselskapet Brigham Exploration som Statoil betalte 24,5 milliarder kroner for.

Statoil har også vært selger de siste tolv månedene. Gjennom børsnotering og etter hvert salg av bensinstasjonsselskapet Statoil Fuel & Retail har selskapet realisert totalt over 20 milliarder kroner. De siste tolv månedene har Statoil solgt for rundt 28 milliarder kroner, skriver avisen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere