RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statoil bytter gass mot olje

Sist oppdatert:
Statoil har nå gått inn på to bytteavtaler med oljeselskapet Shell for å styrke sine eierandeler på Tampen og i Norne-området
Den ene er en bytteavtale som innebærer at Statoil øker sine andeler i de Statoil-opererte feltene Snorre i Nordsjøen og Norne i Norskehavet. Videre øker Statoil sine andeler i funn og prospekter i Norne-området og i Alve-funnet i Norskehavet, melder Statoil torsdag.

Avtalen gir Shell en andel i den Statoil-opererte Kvitebjørn-lisensen i Nordsjøen.

Bytter gass mot olje

– Transaksjonen styrker Statoils operatørskap på Snorre som ledd i eierharmonisering i Tampen-området i Nordsjøen. Samtidig får Statoil tilgang til økte reserver og leteprospekter rundt Norne, hvor Statoil er operatør. Dette vil bidra til å styrke vår langsiktige produksjon med netto produksjonsbidrag, sier konserndirektør for Undersøkelse og produksjon Norge, Terje Overvik.

Avtalen innebærer at Statoil hovedsakelig bytter gass- mot oljeproduksjon.

Shell inn i letelisenser

Statoil og Shell har også inngått en avtale hvor Statoil selger andeler på 10 prosent i lisensene 251, 322 og 327, som er lokalisert på dypt vann i Norskehavet.

Etter planen skal det bores letebrønner på to av lisensene i år. Denne nye avtalen styrker samarbeidet selskapene har i området.

Avtalene krever godkjenning av Olje- og energidepartementet og Finansdepartementet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere