RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statoil danner nytt subseaselskap

Sist oppdatert:
Statoil skal gjennom et datterselskap etablere et nytt subseaspesialisert oljeserviceselskap sammen med FMC Subsea Services
Det er gjennom datterselskap PipeCare at Statoil nå går inn i det nye jointventure selskapet FieldCare. Selskapet skal bli en ledende aktør på undervannsreparasjoner og vedlikeholdsarbeid knyttet til rørledninger og installasjoner på havbunnen.

Det nye selskapet overtar NUI Marine i Bergen, som i dag leverer produkter og tjenester til undervannsbasert oljeindustri. Det er engasjert i forskning, ingeniørarbeid og logistikk samt spesialiserte undervannsoperasjoner til havs.

FieldCare skal kombinere verktøyene og kompetansen i NUI med tilsvarende i de to eierselskapene PipeCare og FMC Subsea Services.

- Målet er i første omgang å utvikle produkter og tjenester for norsk kontinentalsokkel for deretter å satse på internasjonal vekst, skriver Statoil i en melding.

- Vi ser allerede betydelige gevinster ved å utnytte den samlede kompetansen vi besitter i fellesskap. Vi er overbevist om at vi skal kunne tilby etterspurte produkter og tjenester til konkurransedyktige vilkår både på norsk kontinentalsokkel og i et internasjonalt marked, sier Ola Nestaas, administrerende direktør i PipeCare AS.

Selskapet får 18 ansatte og kontorsted ved kystsenterbasen utenfor Bergen. FMC Subsea Systems og PipeCare skal eie henholdsvis 51 og 49 prosent av det nye selskapet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere