Gå til sidens hovedinnhold

Statoil: - Det viktigste er sikkerheten til de ansatte

Fornebu (NTB): Statoil er svært tilbakeholden med informasjon om situasjonen i Algerie, der minst én nordmann og flere andre utledninger er tatt som gisler ved et oljeanlegg.

- Vi vil gi ny og bekreftet informasjon når vi mener at vi kan det. Men det viktigste hensynet i denne saken kommer til å være sikkerheten til våre medarbeidere, sier Statoils mediekontakt Bård Glad Pedersen til TV 2.

Statoil har rundt 20 medarbeidere stasjonert ved anlegget i Al Aménas i Øst-Algerie, og minst ti av dem er nordmenn. Ved 16-tiden onsdag var det fortsatt ikke klart hvor mange av dem som har kommet seg i sikkerhet, eller hvor mange av dem som er blitt bortført av de væpnede islamistene som slo til tidlig onsdag morgen.

- Siden vi ble varslet i dag morges har vi mobilisert vår beredskapsorganisasjon både i Algerie og i Stavanger for å håndtere situasjonen, sier Pedersen og legger til at Statoil har opprettet kontakt med pårørende.

- Vi oppfordrer også pårørende til å ta kontakt med oss.

Det er algeriske myndigheter som håndterer situasjonen på bakken, og Pedersen forteller at Statoil oppdaterer seg på informasjonen de får fra dem. (©NTB)

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus