RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statoil fant mer olje

Sist oppdatert:
Statoil har funnet mer olje i Ermintrude-funnet i Nordsjøen.
Det er klart etter at boring av to avgrensningsbrønner er avsluttet på Ermintrude-funnet som ligger syv kilometer nord for Sleipner-området i Nordsjøen.

Det er påvist gass/kondensat og olje i brønnene.

- De to vellykkede avgrensningsbrønnene har økt vår forståelse av det lovende oljefunnet 15/6-9 S, som ble gjort i mai i år og bekrefter at størrelsen på funnet er 8-12 millioner standard kubikkmeter utvinnbare oljeekvivalenter. Om lag halvparten er gass/kondensat og halvparten olje, sier Frode Fasteland, fungerende letesjef på norsk sokkel i en kommentar.

Ifølge Fasteland er resultatene oppløftende og han mener det kan bli et viktig bidrag til Statoils mål om en produksjon på 1 million fat oljeekvivalenter fra norsk sokkel frem til 2015.

Brønnene er ikke produksjonstestet, men det er utført omfattende datainnsamling og prøvetaking. Statoil vil vurdere behovet for videre avgrensning av funnet og hvorvidt det kan bygges ut mot eksisterende felt i nærheten.

Brønnene blir permanent plugget og forlatt. Statoil har 100 prosent av rettighetene i produksjonstillatelse 303.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere