RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statoil får drahjelp av Verdensbanken

Sist oppdatert:
Statoil og de andre partnerne i den planlagte oljerørlednignen fra Kaspihavet til Middelhavet får nå et større lån fra Verdensbanken. Konsortiet har slitt med fremmefinansieringen
Tilknyttet sak: Statoil går inn med stort rørledningslån

Den privat utlånsdelen til verdensbanken har godkjent å låne ut 250 millioner dollar, eller 1,8 milliarder kroner til prosjektet, melder Dow Jones Newswire.

Rørledning fra Baku i Aserbajdsjan til havnebyen Ceyhan i Tyrkia er ventet å koste 3,6 milliarder dollar å bygge. Det er BP som leder prosjektet, og Statoil er sammen med en håndfull andre oljeselskaper medeiere i prosjektet.

Ifølge Dow Jones er lånet ventet å sparke i gang prosjektet etter at konsortiet i lengre tid har slitt med å få på plass fremmedkapital.

- Styret var overstrømmende positive til rørledningen, som er et signifikant prosjekt for landene som er involvert, sier talskvinne Corrie Shanahan i Verdensbanken til Dow Jones.

Rørledning blir omkring 1.700 kilometer lang, og skal kunne transportere inntil 1 million fat pr. dag.

Konsortiet håper nå at Verdensbanken åpner for et tilsvarende lån fra den europeiske utviklingsbanken. Dersom de også går inn for prosjektet er det ventet at også de kommersielle bankene kommer på banen. Totalt skal eksterne lån utgjøre 70 prosent av finansieringen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere