RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statoil får mer Ormen Lange-ansvar(Ny)

Sist oppdatert:
Statoil har nå inngått en avtale med Norsk Hydro, hvor Statoil overtar innkjøpsansvaret for rørledningen mellom Ormen Lange og land
Nytt: Presisering fra Hydro, Statoil får kun et innkjøpsansvar, ikke ansvar for legging og planlegging etc. av rørledningen

Det er Norsk Hydro som er operatør for Ormen Lange under utbyggingsfasen, og dermed administrer byggeprosessen inkludert rørledningene på vegne av lisensen.

Det er nå deler rørledningsdelen som nå overlates til Statoil, som fra før er ansvarlig for utbyggingen av rørledning Langeled som vil ta gassen fra Ormen Lange via Sleipner til Easington i England.

Det Statoil nå overtar innkjøpsansvaret for er rørledningene mellom Ormen Lange og Aukra. Dette inkluderer planlegging, administrasjon av innkjøp og leveranse av stålrør, anoder og rørbelegging.

Det omfatter imidlertid ikke, ifølge Hydros kommunikasjonsavdeling, trasevalg, tildeling av kontrakt på legging av rørene og planlegging.

Avtalen gjelder to flerfase produksjonsrørledninger og to rørledninger for monoetylenglykol. Disse skal legges fra eksportterminalen ved Nyhamna i Aukra kommune i Møre og Romsdal, til Ormen Lange-feltet. Rørledningene blir rundt 120 kilometer lange.

- Dette oppdraget vil bidra til en effektivisering av ressursbruken og god samordning av leveransene mellom Ormen Lange og Langeled-prosjektet, sier Odd Nøland, direktør for anskaffelser i enheten Prosjektgjennomføring i en kommentar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere