Statoil frykter terror på norsk jord

Stavanger (NTB): Statoil er bekymret etter å ha blitt advart av Forsvaret om at det er terrorfare mot selskapets kontorer og landanlegg i Norge.

Statoil er bekymret for at det vil ta for lang tid før politiet kan bistå hvis noen av landanleggene i Norge blir utsatt for terrorangrep, skriver Bergens Tidende.

- Det er et tema som har vært drøftet i styret. Selskapet har initiert og hatt en dialog med myndighetene om det. En rekke av våre landanlegg ligger relativt langt fra etablert politimyndighet og ildkraft. Det er en av konklusjonene, men som sagt; det er en dialog om dette, sier Statoils styreleder Svein Rennemo.

Statoil har engasjert Forsvarsbygg til å undersøke sikkerhetssituasjonen for selskapets kontorbygg og landanlegg i Norge. Selskapet «kan bli vurdert som et legitimt mål av voldelige ekstremister av flere grunner», konkluderer Forsvarsbygg.

En rapport fra Forsvarsbygg peker på at tiltak må iverksettes.

- Det er myndighetenes ansvar å gjøre trusselvurderinger og iverksette terrorsikring - altså den ytre sikkerheten. Det vi har ansvaret for, og som rapporten peker veldig tydelig på, er den indre sikkerheten på anleggene. Det ansvaret tar vi, også i Norge, sier Statoil-sjef Helge Lund. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.