RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statoil går mot nytt rekordår

Stavanger (NTB): Statoil har funnet mer olje og gass i løpet av de åtte første månedene i år enn i rekordåret 2011. I Tanzania har selskapet i år funnet mer gass enn det som totalt er påvist på Snøhvit-feltet.

Statoil har beskrevet 2011 som det store leteåret da selskapet blant annet gjorde rekordstore funn som Johan Sverdrup i Nordsjøen og Skrugard i Barentshavet. Peregrino-funnet i Brasil var også med i regnskapet for i fjor. Men 2012 blir enda bedre, skriver Stavanger Aftenblad.

Letesjef på norsk sokkel, Gro Gunleiksrud Haatvedt, sier at Statoil nå får full gevinst for innsatsen og de investeringene de har gjort.

- Det går mot et nytt rekordår, der både norsk og internasjonal sokkel bidrar godt, sier Haatvedt, som opplyser at Statoil planlegger å bore mellom 60 og 80 nye brønner på norsk sokkel fram til 2014.

Ressursanslagene fra fjorårets leteaktivitet for Johan Sverdrup ligger på mellom 1,7 milliarder og 3,3 milliarder fat oljeekvivalenter. I tillegg er anslagene for Skrugard-funnet i Barentshavet på mellom 200 og 300 millioner fat oljeekvivalenter.

- Året har vært veldig bra på norsk sokkel. Vi har gjort funn i Havis, i King Lear og vi fant betydelige volumer på Geitungen, som trolig vil bli inkludert i Johan Sverdrup, sier Haatvedt. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere