RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statoil gikk på en kjempesmell

Helge Lund Statoil 2013
Helge Lund Statoil 2013 Foto: Junge, Heiko (Scanpix.)
Sist oppdatert:
Resultatet er mer enn halvert på et år - tjente 32 milliarder mindre.

Statoils overskudd i andre kvartal endte på 27,4 milliarder kroner før skatt, under halvparten av resultatet fra samme periode i fjor. Selskapet gir lavere gasspriser deler av skylden.

Til sammenligning var resultatet i andre kvartal 2012 før skatt 59,5 milliarder kroner.

Resultatet etter skatt var enda mer dramatisk: I andre kvartal satt selskapet igjen med 4,3 milliarder kroner - ned fra 26,6 milliarder kroner i andre kvartal 2012.

God drift, lave priser

- Statoil leverte et driftsmessig solid kvartal. Vi produserte som planlagt og leverte en rekordhøy produksjon fra vår internasjonale portefølje. Vi er i rute og opprettholder prognosene for 2013, sier Statoils konsernsjef Helge Lund i en børsmelding.

– Våre finansielle resultater ble påvirket av lavere priser for væsker og gass, samt svake trading-resultater. Vi har fremdeles god kostnadskontroll og leverte solid inntjening, særlig fra vår internasjonale portefølje.

1 av 4 inntektskroner forsvant

Lund konkluderer med at Statoil leverte et driftsmessig solid kvartal.

Oljegigantens driftsinntekter ligger i overkant av 148 milliarder det siste kvartalet, en nedgang på 26 prosent fra 2012. På forhånd var det ventet et driftsresultat på 40,6 milliarder kroner. Statoil endte på 34,3, som tilsvarer en nedgang på 45 prosent.

Overskuddet fra driften ligger i underkant av selv de svakeste analytikerestimatene på 37,7 milliarder, skriver E24 , som også konkluderer med at Statoil «møtte veggen» i andre kvartal.

Statoil forventer at tilgangen til leteområder i Norge, Russland, Aserbajdsjan, Tanzania og Australia skal gi økt produksjon og større inntekter, skriver selskapet i pressemeldingen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere