RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statoil gir gigantoppdrag

Sist oppdatert:
Oppdraget med å bygge boligkvarteret til Gjøa-plattformen er tildelt Leirvik Module Technology.
Leirvik Module Technology skal bygge boligkvarteret til Gjøa-plattformen. Statoil opplyser i en pressemelding at boligkvarteret skal bygges på Stord og skal installeres på plattformunderstellet hos Aker Kværner Stord.

Kontrakten er verd rundt 450 millioner kroner og omfatter prosjektering, innkjøp og konstruksjon av boligkvarteret med helikopterdekk og livbåtstasjon.

Skaper ringvirkninger

– Det er gledelig at Statoils aktiviteter skaper ringvirkninger for samfunnet og industrien, og at lokal industri er konkurransedyktig, sier Henning Dale, som er ansvarlig for alle feltinstallasjoner i Gjøa-prosjektet.

Boligkvarteret får 100 enkeltlugarer med bad. Det vil også inneholde kontorer, kontrollrom, kantine og oppholdsrom. Det totale arealet vil være på rundt 3.600 kvadratmeter.

Boligkvarteret skal være klart i februar i 2009. Det skal bygges av aluminium og vil veie totalt 1.500 tonn, inkludert helikopterdekk og livbåtstasjon.

Koster 27 milliarder

Samlede investeringer for Gjøa-utbyggingen er anslått til 27 milliarder 2006-kroner. Feltet skal etter planen settes i produksjon i 2010. Reservene i Gjøa-feltet i Nordsjøen er beregnet til rundt 40 milliarder standard kubikkmeter gass og om lag 83 millioner fat olje og kondensat.

Gjøa ble påvist i 1989 ligger 70 kilometer nord for Troll-feltet og 45 kilometer utenfor kysten av Sogn og Fjordane.

Statoil er utbyggingsoperatør for Gjøa, mens Gaz de France overtar som operatør når feltet settes i produksjon. Statoil og Gaz de France har henholdsvis 20 og 30 prosent av rettighetene. Med seg på laget har de Petoro med 30 prosent, Shell med 12 prosent og RWE Dea med de resterende 8 prosentene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere