RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statoil-granskning får stryk

Sist oppdatert:
Petroleumtilsynet gir nå Statoil på legg om å foreta en ny granskning etter et uhell med en kran på Gullfaks. De er ikke fornøyd med olejselskapets første gjennomgang
Det var udner et kranløft på Gullfaks C i november i fjor at en flaggmann fikk styretauet rundt benet. Vedkommende klarte ikke å frigjøre seg, holdt seg fast og ble løftet sju meter opp.

- Petroleumstilsynet (Ptil) anser Statoils egen gransking av hendelsen som mangelfull. Vi har derfor varslet et pålegg der selskapet blir bedt om å granske den på ny, skriver Ptil.

Flaggmannen ble ikke fysisk skadet under hendelsen, men både Ptil og Statoil mener at situasjonen under ubetydelig endrede omstendigheter kunne ha ført til en alvorlig ulykke.

Statoil har utført en egen ulykkesgransking. Ptil mener at denne er mangelfull, og at den ikke tilfredsstiller regelverkets krav.

Blant tingene Statoil får stryk på av Ptil er at grove kollektive prosedyrebrudd er identifisert, men granskingen avdekker ikke årsakene. Foreslåtte tiltak synes basert på et mangelfullt grunnlag. I tillegg er det barrierebrudd som ikke er identifisert.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere