RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statoil-granskninger avdekker kritikkverdige forhold

Stavanger (NTB): To interne granskninger gir Statoils generelle utenlandssikkerhet stryk.

Statoil legger torsdag fram en rapport om terrorangrepet mot In Amenas. Rapporten er skrevet av eksterne granskere på oppdrag fra Statoils styre. Samtidig foreligger det allerede to separate interne granskninger foretatt av internrevisjonen.

Dagens Næringsliv skriver at disse to granskningene avslører en rekke kritiske anmerkninger til Statoils generelle sikkerhetsarbeid, ikke bare i Algerie, men i en håndfull andre risikoland som er blitt spesielt vurdert.

- Det lå i granskningsmandatet at man også skulle se på sikkerhetssituasjonen mer generelt. Internrevisjonen jobbet med dette parallelt med granskningsgruppens arbeid. Dette er interne revisjonsrapporter, og de blir ikke lagt fram offentlig. Kommunikasjon rundt sikkerhetsrapporter er i seg selv vanskelig, fordi det kan gå ut over sikkerheten, sier informasjonsdirektør Jannik Lindbæk i Statoil.

Ifølge DNs kilder har det likevel blitt lagt fram noen foreløpige konklusjoner på et internt møte, men informasjonen skal raskt ha blitt fjernet fra konsernets intranett.

Statoil har foretatt flere endringer som følge av terrorangrepet i Algerie. Lindbæk sier dette er et arbeid som startet umiddelbart for å lære av hendelsen, men han vil ikke kommentere hvorvidt Statoil har vurdert å trekke seg ut av enkelte land. Han henviser til torsdagens pressekonferanse. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere