RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statoil har ikke fått melding om LNG-stopp fra Algerie

Sist oppdatert:
Statoil inngikk i fjor en avtale om kjøp av LNG fra algeriske Sonatrach. I natt ble deler av LNG-terminalen i den algeriske havnebyen Skikda rammet av en stor eksplosjon
Ifølge rapproter fra internasjonale nyhetsbyråer skal tre av prosesseringsenhetene som omdanner naturgass til flytende form, såkalt LNG, ha blitt ødelagt av eksplosjonen som fant sted tidlig mandag kveld.

Det er dermed uklart om statsoljeselskapet vil kunne fortsette leveransene under kontraktene selskapet har med europeiske og amerikanske kjøpere. En av kjøperne er Statoil som i fjor inngikk en kontrakt på kjøp av en milliard kubikkmeter gass årlig over tre år til import gjennom Statoils kapasitet ved den amerikanske Cove Point-terminalen (bilde).

- Vi har ikke mottatt noen indikasjoner på at leveransene fra Sonatrach vil stanse som følge av eksplosjonen. Mer kan jeg ikke si foreløpig, sier Kristin Bremer Nebben, talskvinne for naturgassdivisjonen til iMarkedet tirsdag ettermiddag.

Algerie er en av verdens største eksportører av LNG med hovedmarkeder i Europa og USA..

Oljeeksporten opprettholdt

En kilde Dow Jones Newswires har snakket med i formiddag opplyser at Algeries oljeeksport ikke vil bli berørt av eksplosjonen.

Eksplosjonen rammet i hovedsak Sonatrachs LNG-kompleks, og brann i deler av raffineriet ved Skikda. Raffineriet skal ha mistet omkring 23 prosent av eksportkapasiteten på olje. og oljeprodukter, men dette blir dekket opp av økt eksport gjennom Arzew-raffineriet.

Kilden opplyser at det skal ha vært et gigantisk reservoar som gikk i luften i går kveld, og brannen kom først under kontroll ved firetiden i natt.

Foreløpig er 24 mennesker meldt drept, og 75 skadede, mens omkring et dusin skal være savnet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere