RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statoil kan få mer på South Pars

Sist oppdatert:
Statoil konkurrerer nå med Eni om å bli Petropars partner i utviklingen av fase 12 på det gigantiske gassfeltet South Pars på iransk sokkel
Det skjer etter at det iranske statsoljeselskapet Pars Oil & Gas Company (POGC) overraskende skal ha tildelt det andre statseide gasselskapet Petropars kontrakten på fase 12 av South Pars-feltet, melder Upstream fredag.

I kontrakten til Petropars er det inkludert mulighet for å ta inn utenlandske partnere i utbyggingen, det er her Statoil og Eni kommer inn.

Petropars har signert en buy-back-kontrakt for gassen på 3,5 milliarder dollar som nå er til godkjennelse hos statsoljeselskapet NIOC.

Konsernsjef Gholamreza Manouchehri sier til Upstream at han regner med at avtalen vil bli godkjent om kort tid.

Manouchehri bekrefter overfor avisen at de allerede har hatt foreløpige samtaler med Statoil og italienske Eni om utbyggingen av produksjonsfasilitetene offshore, men det kan også bli aktuelt med inntreden i nedstrømsdelen. Britiske BG skal lenge ha forhandlet om å nedstrømsdelen av fase 12, men foreløpig er ikke noe avgjort.

Både Eni og Statoil har allerede partnerskap med Petropars på henholdsvis fase 4 og 5 og 6-8.

Fase 12 er en av de største fasene av utbyggingen og er ventet å gi en gassproduksjon som tilsvarer tre av de ti delene av utbyggingen som hittil er tildelt. Det vil si en dagsproduksjon på inntil 3 milliarder kubikkfot naturgass.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere