RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statoil kan miste gassrøransvaret

Sist oppdatert:
Statoil har i dag ansvaret for den tekniske driften for gassrør og terminaler i Norge, men nå vurderer staten å ta over selv gjennom sitt Gassco
Selskapet Gassco, som har operatøransvaret for det meste av norske gassrørledninger og flere terminaler, har i et brev til Olje- og energidepartementet foreslått at selskapet også skal overta den tekniske driften av rørledninger og terminaler, melder Aftenposten.

Videre ønsker Gassco å overta eierskapet til mottaksterminalene på Kontinentet. Anleggene på Kårstø og Kollsnes er ikke omfattet av forslaget.

Brevet er av departementet nå sendt ut på høring hos oljeselskapene. Forslaget rammer i hovedsak Statoil som i dag har det hovedansvaret for driften av de 6.600 kilomtrene med rørledninger.

- Dette vil bety at omkring 200 Statoil-ansatte kan få ny arbeidsgiver, anslår Ola Morten Ånestad, informasjonssjef i Statoil.

Flere av de andre selskapene sier under hånden til Aftenposten at de er litt overrasket over at dette kommer nå, i form av et utspill fra Gassco som departementet sender på høring.

- Dersom man ønsker en reform av hele transportsystemet for gass etter så kort tid, burde en vel valgt en grundigere prosess, sier en kilde i et av de utenlandske oljeselskapene på norsk sokkel.

En ny organisering av gasstransportsystemet må trolig behandles i Stortinget. En rundspørring Stavanger Aftenblad har foretatt blant medlemmene i Energi- og miljøkomiteen på Stortinget, viser at det ikke er umiddelbar begeistring for forslaget om endring nå.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere