RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statoil kjøper Nordsjøandeler

Sist oppdatert:
Statoil har undertegnet en avtale med Shell-datter Entreprise Oil om å kjøpe sistnevntes andeler i to utvinningstillatelser i Nordsjøen
Transaksjonen innebærer at Statoil overtar Enterprise Oils andel på 50 prosent i utvinningstillatelsene 001B og 028B. Disse er lokalisert i blokkene 16/1 og 25/10 om lag 25 kilometer sørvest av det Norsk Hydro-opererte Grane-feltet.

Esso er rettighetshaver med 50 prosent i 001B og 028B, melder Statoil i en pressemelding.

- Dette er interessante leteområder for oss i forbindelse med vår planlagte boring i utvinningstillatelse 167 i blokk 16/1 til sommeren. Resultatet av denne boringen blir avgjørende for den videre aktiviteten i de to lisensene vi nå kjøper oss inn i, sier Øivind Dahl Stamnes i en kommentar. Han er ansvarlig for Statoils leteaktivitet i Nordsjøen, nye områder.

I 1997 ble det gjort et lite olje- og gassfunn, kalt Hanz, i 028B. Eierskiftet trer i kraft når det foreligger godkjennelse fra norske myndigheter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere