RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statoil klar for ny Venezuela-runde

Sist oppdatert:
Vilkårene i den neste gasslisensrunden i Venezuela er fortsatt ikke klare, men Statoil vil være med dersom de for lov i den kommende runden
Det venezuelanske energidepartementet planlegger å legge ut syv naturgassblokker i den kommende runden. Blokkene vil ligge i og nær Venezuela-gulfen.

Ifølge bransjekilder Dow Jones Newswire har snakket med, jobber myndighetene fortsatt med å legge siste hånd på vilkårene for runden. Et av selskapene som håper på uttelling i lisensrunden er Statoil, som tidligere også har vært offensive og fått uttelling på lisensrunden på gassområdet Plataforma Deltana.

- Venezuela-gulfen er noe vi er interessert i. Hvis vi får lov til å delta, vil vi, sier en kilde i Statoil til Dow Jones.

Statoil-kilden vet ikke når detaljene i lisensrunden vil være klare, og det venezuelanske energimidepartementet var ikke tilgjengelig for kommentarer.

Runden er allerede utsatt flere ganger, men de store oljeselskapene er tålmodige i forhold det som er ansett som et område med stort potensial.

Franske Total er en av utfordrerne til Statoil, og en talsmann gjør det klart overfor Dow Jones at selskapet alltid er interesserte når muligheter åpner seg i Venezula.

Total er blant annet partner med Statoil i tungoljeanlegget Sincor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere