RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statoil knuser estimatene

Sist oppdatert:
Statoil har lagt frem et resultat for første kvartal som er godt over analytikernes forventninger, tross marginalt lavere produksjon enn markedet ventet
Statoil fikk et resultat før finansposter og skatt på 16.045 millioner kroner i første kvartal, mens det ifølge estimater innhentet av TDN Finans var ventet 14.762 millioner kroner.

Driftsinntektene endte på 67 milliarder kroner, mot ventet 65,1 milliarder kroner. Det ga et resultat før skatt på 15.030 millioner kroner, godt over konsensus som lå på 13.689 millioner kroner.

- Statoil leverer et sterkt resultat for første kvartal 2004, det beste resultatet fra driften noensinne. Vi har hatt høy, stabil produksjon, høyt gassalg og en reduksjon i enhetskostnader. Sammen med robuste olje- og gasspriser gir dette et solid resultat, sier konstituert konsernsjef Erling Øverland i Statoil i en kommentar.

Det er i hovedsak økte gasspriser, opp 10 prosent i forhold til første kvartal i fjor, samt økt salg av gass og olje som trekker opp. I tillegg så bidrar salget av gassformidlingsselskapet VNG med en gevinst på 0,6 milliarder kroner.

Produksjonen av olje- og gass endte på 1.184 millioner fat oljeekvivalenter, mens analytikerne hadde ventet 1.192 millioner fat.

Statoils avkastning på sysselsatt kapital ROACE, endte på 19,2 prosent for den siste tolv måneders perioden, mot 18,7 prosent for 2003. Normalisert endte ROACE på 12,4 prosent , som er på nivå med hva selskapet oppnådde i fjor.

- Driften går godt og første kvartal 2004 markerer en god start på året, sier Øverland, som senere i år vil bli erstattet av Helge Lund i sjefsstolen i Statoil.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere