RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statoil legger Hydro-planer i skuffen

Sist oppdatert:
Adm. direktør Olav Fjell i Statoil legger sine planer om en fusjon med Hydros olje- og gassvirksomhet i skuffen
Spekulasjonene rundt en fusjon mellom de to store oljemiljøene i Norge, Hydro og Statoil, er trolig lagt død for lang tid fremover. Statoil-sjef Olav Fjell bekreftet i alle fall på oljekonferansen tirsdag at fusjonsplanene ikke er særlig aktuelle.

- Det er klart at vi har vurdert en sammenslåing av Hydros olje- og gassvirksomhet med vår. Vi har brukt mye tid på det. Det er både plusser og minuser her. Vår vurdering er at dette ikke er et realistisk alternativ nå. Det betyr ikke at vi kan legge det til side og glemme det for alltid. Da hadde vi ikke gjort jobben vår, sa konsernsjef Olav Fjell, ifølge Aftenposten, i sitt foredrag på en oljekonferanse på Lillehammer i går.

Fremover prioriterer Fjell å kjøpe nye olje- og gassfelter i Statoils kjernesatsningområder. Dette er Det kaspiske hav, Vest-Afrika, Venezuela og Vest-Europa. I tillegg driver selskapet forretningsutvikling i Midtøsten, Russland, Mexico og i Brasil, skriver Aftenposten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere