RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statoil leverer LNG til USA

Sist oppdatert:
Statoil har signert den første avtalen for langsiktig levering av flytende naturgass (liquefied natural gas - LNG) til Cove Point-terminalen i Maryland i USA
Selskapet har kjøpt én milliard kubikkmeter naturgass årlig over tre år i perioden 2003 til 2006 fra Tractebel LNG North America.

Statoil skal årlig forsyne terminalen med inntil 2,4 milliarder kubikkmeter naturgass. Kontrakten er knyttet til Snøhvit-feltet i Barentshavet fra produksjonsstart i 2006 og fram til 2023.

Inntil feltet begynner å produsere kjøper Statoil LNG fra andre produsenter.

Cove Point er én av fire LNG-terminaler i USA. Den ble gjenåpnet i midten av august etter å ha vært stengt siden 1980. Den opereres nå av det amerikanske energiselskapet Dominion.

- De høye gassprisene gjør det kommersielt gunstig for oss å selge LNG til USA på tross av lang transportvei, skriver Otto Granli, Statoils direktør for LNG og LNG skipning, i en melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere