RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statoil lukter på mer i Kaspi-regionen

Sist oppdatert:
Statoil har innledet samtaler med Kazakhstans statlige gasselskap Kazmunaygaz med tanke på et letesamarbeid i den kazakhstanske delen av Kaspihavet
Det sier Statoils senior visepresident for leting, Bill Maloney til nyhetsbyrået Dow Jones Newswires.

Dette er imidlertid ikke de eneste internasjonale planene for ekspansjon som Statoil har.

Ifølge Maloney ser Statoil også med store interesse på den neste olje- og gassrunden i Venezuela og vil også muligens by på lisenser i forbindelse med den planlagte lisensrunden i Timan-Pechora i det nordvestlige Russland. I tillegg vurderer Statoil en inntreden på amerikansk sokkel i Mexic-gulfen.

Det er Statoils arbeid med å opprettholde og øke selskapets langsiktige reserveerstatningsrate som er årsaken til den store interessen selskapet viser internasjonalt.

Ifølge Dow Jones ble det tidligere i mars kjent via et kazakhstansk magasin at Statoil var i ferd med å signere en joint-venture-avtale med KazMunayGaz for det 300 millioner fat store Isatai-feltet. Maloney avslo overfor nyhetsbyrået å gi detaljer for Statoils planer, men bekrefter at selskapet er i samarbeidsavtaler med statsselskapet.

Statoil har hatt eget kontor i Kazakhstan det siste året.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere