RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statoil lukter på oljeselskap

Sist oppdatert:
Statoil skal ligge i tet blant de internasjonale oljeselskapene som nå vurderer å kjøpe opp det canadiske olje- og gasskonsernet First Calgary Petroleum med store interesser i Algerie
Ifølge The Financial Times så skal Statoil ha engasjert investeringsbanken J.P. Morgan for å se på muligheten for et bud på First Calgary.

Statoil skal imidlertid være langt fra alene om å lukte First Calgary som etter flere større funn det siste året prises til 2,28 milliarder dollar.

Franske Total, Royal Dutch/Shell og amerikanske Andarko skal alle ha uttrykt en foreløpig interess for å kjøpe opp First Calgary, sier kilder nær prosessen til FT.

First Calgary har foreløpig ingen produksjon, og trenger å hente mer penger for å finansiere utbyggingsprosjektene.

Selskapet engasjert i oktober Lehman Brothers for å se på ulike strategiske muligheter, og utfallet peker mot et salg.

First Calgary har store interesser i den algeriske olje- og gassregionem Berkine Basin. Statoil har på sin side definert Alherie som et av en håndfull internasjonale satsningsområder.

Ledelsen i First Calgary skal i løpet av to neste ukene ha samtaler med interessentene og en auksjon av selskapet kan finne sted tidlig neste år.

Statoil vil ikke overfor TDN Finans i formiddag bekrefte om selskaper ser på First Calgary.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere