RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statoil med avtale i Kasakhstan

Sist oppdatert:
Det kasakhstanske statsselskapet KazMunayGas og Helge Lunds Statoil undertegner en intensjonsavtale som legger til rette for å forhandle fram en avtale om et lete- og utbyggingsprosjekt i Kasakhstan
De to selskapene har som mål å forhandle fram en samarbeidsavtale om tekniske og kontraktsmessige betingelser for Abay-området i Kaspihavet innen utgangen av 2005.

- Dette er et viktig steg for å etablere et strategisk samarbeid mellom Statoil og KazMunayGas i Kaspihavet. Det er dessuten tanken at dette skal være første ledd i et samarbeid for å identifisere ytterligere lete- og utbyggingsmuligheter i Kaspihavet, skriver Statoils landsjef i Kasakhstan, Per Einar Rettedal.

Avtalen ble signert i London av Uzakbay S. Karabalin, president i KazMunayGas og konsernsjef Helge Lund i Statoil.

Statsministrene i Norge og Kasakhstan signerte en samarbeidsavtale 25. mai i fjor som omfatter olje- og gassutvinning. Den avtalen la til rette for et strategisk samarbeid mellom KazMunayGas og Statoil, og å utvikle forretningssamarbeid mellom olje- og gasselskaper i de to landene, heter det i meldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere