RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statoil med funn

Sist oppdatert:
Statoil oppdatterer om letefunn
Statoil har, som operatør for utvinningstillatelse 128, blokkene 6608/10 og 6608/11, beliggende ca. 175 km utenfor kysten av Helgeland, avsluttet boring av undersøkelsesbrønn 6608/10-9.

Brønnen ble boret på en struktur kalt Lerke, som ligger ca. 4 km nordøst av Nornefeltet. Brønnene ble boret på 375 meters vanndyp til en total dybde på 2400 meter under havoverflaten og avsluttet i bergarter av tidlig jura alder.

Brønnen påviste olje i sandsteiner av midtre jura alder som var sekundærmålet for boringen. Mengde og produksjonsegenskaper for oljen i dette nivået er uavklart, og videre studier vil avklare om funnet er kommersielt utvinnbart. I hovedmålet for boringen som var sandsteiner av tidlig jura alder, ble det kun registrert spor av olje.

Boringen på Lerke er gjennomført av boreinnretningen Deepsea Bergen med en total boretid på 25 dager. Innretningen vil etter planen forlate lokasjonen 18.2.2003.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere