RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statoil med i konkurransen i Algerie

Sist oppdatert:
Statoil skal være et av tolv konsortier og selskaper som fortsatt er aktuelle i et anbud på Algeries naturgassprosjekt Gassi Touil
Ifølge statsoljeselskapet Sonatrach vil alle de 12 konsortiene som viste interesse for prosjektet i sommer, også være med når den forsinkede anbudsrunden settes i gang i begynnelsen av desember.

Prosjektet Gassi Touil vil ha en utbyggingsramme på drøyt 2 milliarder dollar, og ifølge Dow Jones Newswire vil resultatet av anbudsrunden foreligge innen utgangen av året. Opprinnelig skulle anbudet vært gjennomført i juli, men en rekke ulike faktorer har ført til forsinkelser.

- Vi er allerede i diskusjoner med byderne, sier konsernsjef Mohamed Meziane i Sonatrach til nyhetsbyrået.

Ifølge Meziane venter selskapet bud fra de tolv konsortiene på mellom 2 og 3 milliarder dollar.

I tillegg til Statoil, så er Total, Royal Dutch/Shell Group, Gaz De France , ConocoPhillips , Anadarko Petroleum Corp og Amerada Hess Corp blant de aktuelle byderne.

Utbyggingen omfatter seks felt i den vestlige delen av Berkine-bassenget hvor reservene skal være på 9 billioner kubikkfot. Planen er at eksporten av gassen skal starte i 2005.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere