RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statoil med i storfunn på britisk sektor

Sist oppdatert:
ChevronTexaco har påvist et betydelig funn av olje og gass på britisk sektor. Statoil har en andel på 30 prosent i blokkene hvor funnet er gjort
ChevronTexaco har påvist et betydelig funn av olje og gass i Rosebank/Lochnagar-strukturen på britisk sektor i Atlanterhavsmarginen nær grenselinjen mellom Storbritannia og Færøyene. Statoil har en andel på 30 prosent i blokkene hvor funnet er gjort.

Funnet ble gjort med brønn 213/27-1Z i et område som ligger mellom britisk kontinentalsokkel og færøysk sektor, på 1100 meters havdyp.

Boreskipet West Navigator boret brønnen i Færøy-Shetland kanalen til en total dybde på 3607 meter. Brønnen ble ikke testet.

Boreoperasjonen var ferdig 30. august.

Ifølge operatøren og partnerne skal det foretas ytterligere boring for å kvantifisere størrelsen av funnet.

– Vi er svært optimistiske når det gjelder betydningen av dette funnet for Statoil, sier Gregory Himes. Han er direktør for enheten Global leting, tidligere Sovjet-statene og Europa i forretningsområdet Internasjonal undersøkelse og produksjon.

– Vi håper funnet vil føre til ytterligere letesuksess på britisk sokkel og på Færøyene, sier Himes.

Rosebank/Lochnagar ligger i lisens P1026 som omfatter blokkene 213/26 og 213/27. Statoil kjøpte seg inn i lisensen i januar i år.

I forkant av boringen som førte til funnet, fikk partnerne tildelt andeler i fem blokker i samme område i den 22. runden på britisk sokkel. Statoil har en andel på 30 prosent i alle fem blokkene.

Rettighetshaverne er ChevronTexaco (operatør) med 40 prosent, Statoil (30), OMV (20) og Dong (10), heter det en melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere