RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statoil med på neste Deltana-runde

Sist oppdatert:
Det har en stund vært kjent at Statoil skal være blant anbyderne på to blokker som nå lyses ut på nytt på Venezuelas Plataforma Deltana, og de er også på den endelig byderlisten
Fredag kveld norsk tid la Venezuelas energiminister Rafael Ramirez frem den enedelig listen over deltagerne i anbudet på blokk 3 og 5 på landets tore offshore gassfelt Plataforma Deltana.

Statoil er et av de fjorten selskapene som er å finne på listen i tråd med de lekkasjene som har vært tidligere i sommer. De to blokkene som lyses ut var også utlyst i fjor, men da endte det med at kun blokk 2 og 4 ble tildelt. Statoil ble tildelt blokk 4.

Statoil og de andre deltagerne i anbudet har nå frem til 28. november til å levere inn anbudene, og det er ventet at en tildelig skal finne sted i midten av desember. Ifølge venezuelanske medier vil tildeling bli gjort i forhold til hvilket anbud som gir den største bonusen og som tilfredstiller kravene.

I tillegg til Statoil, vil ExxonMobil, BG gas, Total, ChevronTexaco, ConocoPhillips, ENI, Lukoil, PetroCanada, RepsolYPF, Vinccler oil, Shell og et konsortium bestående av fem lokale olje- og oljeserviceselskaper delta.

Naturgass som skal produseres på Plataforma Deltana vil bli ført til nabolandet Trinidad og Tobago for prosessering til flytende gass (LNG). Deltana ligger på grensen til Trinidad og Tobago.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere