*Nettavisen* Nyheter.

Statoil medgir høy fortjeneste på bensin

Foto: Google Street view

Statoil tar seg godt på norske bensinstasjoner. - Nordmenn er ikke så prissensitive, sier selskapet.

29.07.11 21:32

Statoil Fuel & Retail hadde i andre kvartal et overskuddet før skatt på mer enn en halv milliard kroner. Det er 127 millioner kroner mer enn i samme kvartal i fjor, viser kvartalsregnskapet fra Statoil Fuel & Retail, skriver dn.no.

En viktig årsak til det gode resultatet er en pen økning i fortjenesten selskapet har på hver solgte liter drivstoff i Norge, Sverige og Danmark. Mens selskapet satt igjen med 63 øre per liter i profitt i fjor, har fortjenesten økt til 73 øre per liter i Skandinavia.

Fortjenesten per liter solgte drivstoff i de andre landene Statoil opererer i, Baltikum, Polen og Russland, sank med 16 prosent til 42 øre literen i andre kvartal.

Innrømmer høy pris
Administrerende direktør i Statoil Fuel & Retail, Jacob Schram, legger ikke skjul på at selskapet tjener meget godt på pumpene i Skandinavia. Han innrømmer at 73 øre literen er veldig høy fortjeneste.

Stasjonene i Skandinavia sitter derfor igjen med 74 prosent større overskudd per liter enn i utlandet.

Kundenes egen skyld
På spørsmål fra dn.no om marginene er for høye i Skandinavia svarer Schram:

- De er veldig høye, det er det eneste jeg kan si. Men det sier mer om forbrukerne enn om konkurransen. Nordiske forbrukere er ikke så prissensitive.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.